Volledig scherm
Helvoirt in de gemeente Haaren. © Google Streetview

Gemeenten Haaren neemt maatregelen tegen hangjeugd bij kunstgrasveld

HAAREN - De omwonenden van het kunstgrasveld in Helvoirt hebben de afgelopen weken meermaals vernielingen en overlast van hangjongeren aangekaart bij de gemeente Haaren. De gemeente gaat samen met jongeren maatregelen treffen om de overlast terug te dringen.

Door meldingen van overlast van de afgelopen weken heeft de gemeenten contact opgenomen met jeugdwerkers en een jeugdagent om tot een oplossing te komen. Die oplossing is gevonden: de gemeente gaat een 'fijne en veilige plek voor jongeren inrichten', maar de overlast voor omwonenden moet beperkt worden.

Die overlast wordt op meerdere manieren teruggedrongen. De gemeente zoekt een extra locatie voor de jongeren om te kunnen voetballen en het huidige veld wordt uitgerust met toegangspoortjes. Ook wordt er bij het veld vaker gesurveilleerd. 

Na de zomervakantie wordt het effect van de maatregelen geëvalueerd. 

De jeugdagent en de jeugdwerker drukken omwonenden op het hart om de jongeren die voor overlast zorgen vooral op hun gedrag aan te spreken. ,,Als wij de jongeren vragen om de rotzooi op te ruimen, doen ze dat direct. Ze tonen begrip voor de situatie en denken mee over een andere locatie binnen het dorp die kan dienen als ontmoetingsplek.”

Grote overlast moeten omwonenden blijven melden bij de politie.

Boxtel e.o.