Gestolen busje ramt pand langs N65 in Helvoirt, 'Het is echt gissen waarom'

VIDEOHELVOIRT – Nog onbekende personen hebben in de nacht van zondag op maandag met een gestolen busje een gevel van een winkel aan de N65 in Helvoirt geramd. De daders zijn er vandoor gegaan.

Volledig scherm
Het busje blijkt gestolen te zijn. © Bart Meesters

Het lijkt erop dat er doelbewust tegen de gevel van de winkel is aangereden. Er is verder niets gestolen. Het pand is flink beschadigd geraakt. Het busje reed naar binnen bij De Kerckhoeve Tuininterieurs. Eigenaar Ger Vugts stond maandagochtend rond negen uur nog versteld. ,,Ik heb echt geen idee waarom ze hier naar binnen zijn gereden. Ik heb geen geschillen of vijanden. Het is dus echt gissen." Ruim twee jaar terug werd ook in het pand gereden, maar dat was bij  buurman Paul van Turnhout. Het gaat om een gesplitst boerderijpand aan de Rijksweg dat pal naast de weg N65 ligt. Hier stond maandagochtend een file vanwege het incident aan de Rijksweg. 

Het busje reed rond half twee 's nachts naar binnen. Vugts lag op dat moment te slapen in zijn woning in Oisterwijk. ,,Ik had mijn telefoon op stil staan, dus heb de telefoon niet gehoord. Rond twee uur 's nachts belde mijn buurvrouw uit Helvoirt bij mij aan. Dan schrik je je natuurlijk rot." Binnen is zijn pand inmiddels al gestut. ,,Vrijdag wil ik weer open gaan, al zal de winkel dan niet overal toegankelijk zijn." 

Het busje is in april al gestolen in Limburg. Op het voertuig zaten kentekenplaten die niet van het busje afkomstig zijn. De daders hebben het voertuig bij de winkel laten staan en zijn vervolgens gevlucht.

De brandweer heeft de winkel geïnspecteerd en afgezet met linten. De politie heeft met een hond de omgeving uitgekamd, maar heeft geen personen aangetroffen. Er wordt nader onderzoek gedaan.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Ook de schade binnen is groot. © Bart Meesters

Tweede keer 

Op 17 april 2016 reed een ouder echtpaar het huis binnen dat naast de winkel zit, in hetzelfde pand. Dat ging om een ongeluk. 

Volledig scherm
Dit bord kregen de bewoners van het huis waar vorig jaar een ouder echtpaar binnenreed als grapje cadeau. © Bart Meesters