Volledig scherm
Model Klim-op

Groene bouwlocaties in centrum Haaren

HAAREN - Voor drie vrijkomende bouwlocaties in het centrum van Haaren zijn maandagavond de nieuwste stedenbouwkundige schetsen gepresenteerd. Op de plekken waar nu basisscholen Hasselbraam, de Klim-op en sporthal Beekdal staan, komen rond de zestig woningen.

Terwijl Stedenbouwkundig bureau NieuwBlauw uit Zaltbommel de plannen heeft ontworpen voor de twee basisscholen, die eind dit jaar verhuizen naar de nieuwe brede school bij sportpark Nemerlaer, verzorgde Compositie 5 uit Breda de schetsen voor nieuwbouw bij sporthal Beekdal. Ook deze locatie komt eind dit jaar vrij.

Was in eerdere centrumplannen de bouw voorzien van in totaal zo'n tweehonderd appartementen, inwoners van Haaren bleken daarvoor in 2011 geen interesse te hebben. Gezien de opkomst maandagavond is er wel interesse voor woningen die straks ruim in het groen zullen liggen. Rond de huidige schoollocaties staan momenteel redelijk wat grote, en volgens Ingmar Bisschop van bureau NieuwBlauw waardevolle bomen. "Die blijven ook", beloofde hij de bijna zeventig aanwezigen. Te spreken waren deze over een plan met rijtjeswoningen op de plek Hasselbraam, minder over een drie lagen tellend gebouwtje met 20 appartementen. "Dat is ook een heel ander soort woning. Je zou daar ook zorg kunnen inkopen", merkt Bisschop op.

In alle plannen is in principe rekening gehouden met een mix van seniorenwoningen, rijtjeswoningen en vrijstaande huizen. Vooral de Klim-op en Beekdal gezien de ligging tegen het centrum van Haaren aan, maar ook midden in een robuust beeklandschap.
Voorontwerp bestemmingsplannen zijn momenteel in de maak. De verwachting is dat in 2016 of 2017 begonnen kan worden met de bouw van woningen.

Volledig scherm
Model rijwoningen
Volledig scherm
Model rijwoningen
Volledig scherm
Hasselbraam appartementen: de schets van de zorgwoningen.