Volledig scherm
© Johan van Grinsven / BD

Haaren blijft bij dwangsom Cello tegen bewoning Haarendael

HAAREN - De gemeente Haaren blijft zorginstelling Cello als eigenaar van Haarendael onder druk zetten met een flinke dwangsom, om tijdelijke bewoning van het landgoed te voorkomen.

Cello maakte onlangs bezwaar bij de commissie bezwaar- en beroepschriften in Haaren tegen de fikse dwangsom waarmee de gemeente dreigt, om bewoning van landgoed Haarendael te voorkomen. De Haarense ondernemer Wim Vugts, die via ABS Haaren Montage BV eveneens bezwaar maakte tegen de dwangsom, bleek hierin geen partij. Zijn bezwaar was ‘niet-ontvankelijk’.

Brandveiligheid
Dit blijkt uit een recent collegebesluit waarin B en W de adviezen van deze onafhankelijke bezwarencommissie volgen. Het Haarense college wijst erop dat de brandveiligheid van Haarendael langs de N65 niet in orde is. Cello is het monumentale pand nu wel aan het opknappen. Maar eerder, in april, kwam het na onderzoek van de brandweer tot gedwongen ontruiming van arbeidsmigranten die in Haarendael tijdelijk onderdak kregen.

De rechter in Den Bosch voorkwam eerder een dwangsom van de gemeente aan Cello door een voorlopige voorziening op te leggen. Maar de dwangsom is door de gemeente wel vastgesteld op 10.000 euro per dag als sprake is van bewoning van Haarendael, met een maximum van 2 miljoen euro.

Lees meer over Haarendael op bd.nl/haarendael.

Boxtel e.o.