Volledig scherm
Nederland, Haaren, landgoed Haarendael © copyright Marc Bolsius

Haaren en Cello weer tegenover elkaar over Haarendael bij de rechtbank

DEN BOSCH - Cello en de gemeente Haaren laten de bestuursrechter toetsen of de huidige bewoning van landgoed Haarendael in strijd is met de vergunning. Volgens de vergunning, die dit jaar afloopt, mag het landgoed aan de N65 bij Haaren alleen regulier worden bewoond.

Op het landgoed wonen sinds kort veertig Poolse werknemers van het bedrijf ABS Haaren Montage van eigenaar Wim Vugts. Hij heeft Haarendael gehuurd van zorginstelling Cello dat eigenaar is van het terrein met gebouwen van ongeveer 30 hectare. Peter

,,Vraag is of het huisvesten van Poolse werknemers die via uitzendbureaus werken, regulier wonen is", licht mr. Beele namens de gemeente Haaren toe. ,,De woorden 'regulier wonen' zijn destijds in 2012 in de vergunningaanvraag door Cello en leegstandbeheerder Interveste vastgelegd. Met die afspraken hebben we als gemeente te maken. Huurder Vugts en zijn bedrijf ABS Haaren Montage staan er buiten."

Dwangsommen
De gemeente dreigt met dwangsommen voor Cello. De zorginstelling wil van die last af. Cello en Haaren staan al jaren tegenover elkaar over Haarendael. Volgens Haaren mocht Cello het landgoed vanwege een voorkeursrecht alleen verkopen aan de gemeente en niet verhuren. Het gerechtshof was het daar onlangs niet mee eens. Cello heeft het landgoed inmiddels voor vijftien jaar verhuurd aan ondernemer Vugts.

De bestuursrechter doet binnen nu en zes weken uitspraak

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement