Volledig scherm
© Thinkstock

Haaren heeft weer een bibliotheek

HAAREN - Met het plaatsen van het boek Vaslav van Arthur Japin in de boekenkast opende de Haarense burgemeester Jeannette Zwijnenburg maandagmorgen het leespunt in gemeenschapshuis Den Domp in Haaren.

Na het verdwijnen van het steunpunt van de bibliotheek De Meierij uit Haaren -in december vorig jaar - gingen stemmen op om op de een of andere manier toch een kleine leesbibliotheek te beginnen. Adri Pompe uit Haaren, een van de drijvende krachten achter de leesclub in Haaren, klopte aan bij beheerder Annerie Smits van gemeenschapshuis Den Domp. Of die ruimte hadden voor een aantal boekenkasten zodat de mensen in Haaren weer boeken konden lenen.

Met drie boekenkasten en zo'n 500 boeken is de nieuwste Haarense bibliotheek maandag geopend. "En thuis staan nog eens 500 boeken. Dus we kunnen wel even vooruit", zei Pompe.

De boeken in de nieuwe Haarense bibliotheek zijn een maand lang te leen. Van de leners wordt wel verwacht dat ze zelf een boek meebrengen om te ruilen tegen het boek dat ze uit de boekenkast halen.