Volledig scherm
Parkeeroverlast rond Duinoord. © Christ Pijnenburg

Haaren moet parkeerprobleem 'mini-Efteling' Duinoord oplossen

DEN HAAG/HELVOIRT – De gemeente Haaren moet serieus werk maken van het oplossen van de parkeer- en verkeersoverlast bij horeca- en recreatiebedrijf Duinoord, zo heeft de Raad van State woensdag in een uitspraak bepaald.

Volgens de Raad zal de gemeente een onderzoek naar de parkeerproblematiek op en rond de Duinoordseweg moeten doen en maatregelen, verkeersregelaars en BOA’s moeten inzetten om het verkeer in goede banen te leiden. Voor de rest heeft de Raad de bezwaren van omwonenden afgewezen. Zo is zij van oordeel dat voldoende duidelijk is op welk deel van het gebouw en terras de horecavergunning van Duinoord-uitbater John Meurs van toepassing is.

Exploitatievergunning
Eerder haalde de bestuursrechter in Den Bosch om die reden nog een streep door de exploitatievergunning. Volgens de Bossche rechter was onduidelijk welk deel van het terrein wel en niet onder de horecavergunning valt. Immers, behalve het restaurant en terras mogen bezoekers hun eten en drinken op het gehele Duinoord-terrein nuttigen. Intussen heeft de gemeente Haaren de horecagedeeltes op een kaart aangegeven, zodat duidelijk is wat wel en wat niet onder de horecavergunning valt. De Raad van State vindt het allemaal acceptabel, zeker als het parkeerprobleem wordt opgelost.

Boxtel e.o.