Volledig scherm
© Duinoord

Haaren verbiedt extra drinkpunt in klimbos Duinoord

HAAREN - Het speelpark Duinoord mag van de gemeente Haaren geen extra drinkpunt meer gebruiken in het klimbos. John Meurs, exploitant van het all-inclusive park weigert het tappunt voor koffie, thee en water, dat er volgens hem al jaren staat, te sluiten. “Zeker nu met die hitte bieden we mensen die gaan klimmen en zich extra inspannen meteen extra drinken aan”, aldus Meurs. Hij riskeert hiermee een boete.

Wat de exploitant van Duinoord steekt is dat de gemeente Haaren vrijdagmiddag een brief stuurde waarin staat dat het tappunt in het klimbos geen officieel horecapunt is en dat de gemeente hierop zal handhaven. “Vervolgens is het weekeind, krijg ik die brief en is bij de gemeente niemand te bereiken voor overleg. Maar we bieden er geen alcohol aan, het is een kast waar mensen zelf iets mogen pakken en nu met dat hete weer is dat vooral gekoeld water.”

Risico
Meurs wil dat nu niet sluiten omdat hij geen risico wil lopen dat mensen oververhit raken of uitdrogen: “Kijk naar evenementen overal is extra drinken. Ik vind de gemeente overdreven reageren op een verkeerd moment, het lijkt op ondernemertje pesten.”

John Meurs hoopt snel met de gemeente in gesprek te gaan over de noodzaak voor een extra vergunning voor drinkpunt op die plek in het park. Bij de gemeente Haaren is niemand bereikbaar voor commentaar.

Boxtel e.o.