Volledig scherm

Haaren wil kruisingen N65 ook verbeteren

HAAREN - De Mrg. Zwijsenstraat en Koolhofweg moeten een meer overzichtelijke aansluiting krijgen op de N65, aldus de Haarense wethouder Eric van den Dungen . „Probeer dat over een paar jaar te doen, tegelijk met de ombouw van deze weg van Vught tot de kruising bij Helvoirt"

De genoemde kruising valt - net zo min als de Achterstraat - onder het stuk N65 dat straks op de schop gaat. De N65 stopt niet bij het kruispunt Torenstraat-Helvoirtseweg ter hoogte van Helvoirt/Haaren. „Verkeer is als water. Dat zoekt de kortste weg. Kijk naar de Achterstaat. Het idee was eerst die af te sluiten. Maar dat betekent volgens alle berekeningen meer verkeer op de Torenstraat. En dat kan niet. Dus is besloten de Achterstraat open te houden maar dan alleen voor het verkeer dat richting Tilburg rijdt.”, zegt de Haarense wethouder Eric van den Dungen.

Veiliger aansluiting
Ook bij andere wegen die op de N65 uitkomen moet vooral gekeken worden naar een meer veilige aansluiting dan nu. En dan liefst gelijktijdig met de ombouw van die weg tussen Vught en Helvoirt, vindt de wethouder, die hoopt uit de gemeentekas de komende jaren nog wat geld daarvoor te kunnen halen. „Met 3 tot 400.000 euro kom je al heel ver”, hoopt Van den Dungen.

Boxtel e.o.