Volledig scherm
De bijeenkomst in Haaren. © Peter de Bruijn/BD

Haaren wil wel meewerken, maar niet samenwerken met procesadviseur van provincie

HAAREN – Haaren wil het proces van opsplitsing vooral zuiver houden. De meerderheid van de raad wil wel meewerken, niet samenwerken. Dat bleek donderdagavond uit een motie van de fracties Samenwerking ’95, CDA en VVD.

De adviseur gaat als het aan de provincie ligt volgende week donderdag aan de slag. ,,Gedeputeerde Anne-Marie Spierings was enkele weken geleden duidelijk naar de raad. U kunt meedoen of niet meedoen met het onderzoek van de adviseur. Maar hij of zij komt er wel”, aldus Boy Scholtze van de VVD gisteravond. Scholtze ondersteunde de aangenomen motie van Samenwerking ’95 en het CDA. ,,Als gemeenteraad willen we geen opdrachtgever zijn”, verduidelijkt Thijs Reijnen van Samenwerking ’95. ,,Dan moet je als raad een besluit nemen over een advies aan onszelf."

Er werden gisteravond drie moties ingediend. De motie van Lokaal & Liberaal Haaren ging het verst. Wil van Pinxteren van LLH noemde als enige een concrete datum voor de vierendeling van Haaren in zijn voorstel. ,,Als je alle dingen op een rijtje zet is de meest realistische datum voor opsplitsing 31 december 2022.”

Boxtel e.o.