Volledig scherm
© Thinkstock

Haaren ziet enorme bouwgolf langzaam weer wegebben

HAAREN - Ondanks de flinke inhaalslag die de gemeente Haaren heeft gemaakt met de bouw van nieuwe woningen, blijft woningkrapte de politiek bezig houden.

Niet alleen zijn er veel gemeenschapsvoorzieningen als de brede school de Sprankel, Haarensteyn, HelvoirThuis en Leyenhof al opgeleverd of bijna klaar, ook qua woningbouw is het in de gemeente Haaren hard gegaan. Het Haarense college van B en W is er trots op.

Maar na deze inhaalslag komt er een rustigere periode. Zo blijkt uit de doelen van B en W voor komend jaar. Al blijft nieuwbouw nog steeds een van de speerpunten in de begroting voor 2017, die op donderdag 3 november in de gemeenteraad aan bod komt.

Volgens het college blijft woningbouw nog steeds hard nodig omdat er voldoende animo is om in deze gemeente te wonen, wat de leefbaarheid vergroot. Wethouder Johan van den Brand (volkshuisvesting en wonen) zegt: „Er is veel jeugd die hier graag wil blijven wonen en er zijn veel jonge gezinnen die terug willen komen om hun kinderen ook hier op te laten opgroeien.”

Boxtel e.o.