Volledig scherm
Ringsteken bij de Koningsspelen op basisschool De Hasselbraam in Haaren © copyright OlafSmit

Haarense Hasselbraam skeelert voor goed doel

HAAREN - Goed voorbeeld doet goed volgen. De directeur van de Haarense basisschool De Hasselbraam, Heidi van Pinxteren, skeelert binnenkort vanaf De Hasselbraam naar Friesland. Om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. 

Donderdagochtend hielp de hele school haar een handje door sponsorrondjes te skeeleren op het schoolplein. De groten op skeelers, sommige kleintjes om veiligheidsredenen achter hun poppenwagen. Als het maar wieltjes had.

Jonge kankerpatiëntjes

Van Pinxteren speelde al jaren met het idee om iets te doen voor jonge kankerpatiëntjes. ,,Het zoontje van mijn man kreeg op tweejarige leeftijd een levertumor, en uitzaaiingen in zijn longen. In het Radboud was hij opgegeven, maar in Brussel is hij met succes geopereerd. Ik wilde al een tijd iets doen om die ervaringen om te zetten in positieve energie." 

Van Pinxteren besloot een sponsortocht naar Friesland te skeeleren en ze weet al precies waar ze het geld - tot nu toe heeft ze achthonderd euro opgehaald - aan wil besteden. 

Vernieuwingen

,,In het onderwijs zijn allerlei vernieuwingen gaande, zoals het verwerven van competenties voor de kennis- en netwerksamenleving. Zo hebben wij de Hasselbraamacademie waar bijvoorbeeld workshops Lego Mind Storms worden gegeven."

,,Tijdens deze workshops leren de kinderen programmeren en dat vinden ze heel leuk. Zieke kinderen moeten dat ook kunnen doen. Dus we gaan van het geld educatieve en innovatieve materialen kopen waarmee ze in het nog te bouwen kinderoncologieziekenhuis Prinses Máximacentrum in Utrecht en in Villa Pardoes kunnen spelen." 

Boxtel e.o.