Volledig scherm
Langs de N65 in de gemeente Haaren ligt het groenbedrijf BTL, vlnr directeur Hugo Later en Frans van Zon. © roy lazet

Haarense raad beslist over uitbreiding BTL langs N65

HAAREN - De Haarense gemeenteraad neemt donderdag 1 maart een besluit over de nieuwe plannen van groenonderneming BTL langs de N65. Het college van B en W geeft toestemming voor het nieuwe kantoor en een grotere loods op het BTL-terrein.  

Als de gemeenteraad instemt met de vernieuwingen op de BTL-hoofdlocatie kan het bedrijf naar de tekentafel om plannen verder vorm te geven.  Het gaat om het vervangen van tijdelijke kantoorunits door een nieuw kantoor, een grotere opslag en extra parkeerplaatsen. De plannen worden dan in 2024 of 2025 gerealiseerd.

Er is tegen de BTL-plannen slechts één zienswijze ingediend. Deze bezwaarmaker vreest dat met deze herontwikkeling wordt voorgesorteerd op toekomstige groei van het bedrijf. Ook denkt de indiener dat de verkeersdrukte aan de entreekant, de achterzijde van BTL aan de Berktweg niet berekend is op een toename van met name vrachtverkeer.

He college van B en W stelt daarentegen dat met het bestemmingsplan niet wordt voorzien in een groei van BTL maar wel in een bepaalde uitbreiding binnen de huidige locatie. Ook blijkt volgens het college uit berekeningen dat het verkeer maar beperkt zal toenemen en blijft die toename ruimschoots onder de norm voor de wegen in het buitengebied.

BTL heeft landelijk 15 locaties en zorgt voor het ontwerp en onderhoud van de groene omgeving waarin mensen leven in steden en dorpen en geeft advies over bomen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement