Volledig scherm
De prins en adjudant met het thema in Keiespellersdurp komende carnaval. © Christ Pijnenburg

Hein Hoppenbrouwers voor de derde keer op rij prins carnaval Keiespellersdurp Helvoirt

HELVOIRT - Hein Hoppenbrouwers (51) is zaterdagavond op sprookjesachtige wijze geïnstalleerd als prins carnaval van Keiespellersdurp Helvoirt. Als prins Hendrik d’n Urste zwaait hij voor de derde keer op rij de scepter bij het carnavalsfeest in Helvoirt.

De voorzitter van stichting openbaar carnaval Monique van Zeeland, las vanuit een sprookjesboek voor hoe zij een prins ontmoette in het bos. Vanonder een originele vlag van het dorp Helvoirt kwam Hein Hoppenbrouwers tevoorschijn. Het was tijdens het elf-elf bal in de zaal van De Bolle Keizer een complete verrassing dat prins Hendrik d’n Urste opnieuw de versierselen van de prins kreeg omgehangen. Frans de Jong (53) is opnieuw zijn adjudant.

Hoppenbrouwers is een ervaren carnavalsvierder als lid van Carnavalsvereniging De Maatjes. Hij vertelt: ”De voorbije jaren zijn me goed bevallen. De SOC krijgt goede reacties van het publiek hoe wij de carnaval in Helvoirt verzorgen. Voor mij is dat een reden nog een jaar langer als prins van Keiespellersdurp door het leven te gaan. “

Zijn adjudant Frans de Jong genoot zaterdag van “het sprookje” dat er een complete raad van elf werd gepresenteerd. “Hier zijn we trots op. Een groep van dertien carnavalsliefhebbers plus een aantal vrijwilligers die de kar gaan trekken in 2017”.

Boxtel e.o.