Volledig scherm
Edwin Pijnenburg, de initiatiefnemer, met op de achtergrond zijn vrouw Corina in gesprek met bezoekers bij de vorig jaar zo geslaagde eerste proeverij. © C Pijnenburg

Helvoirts 'beetje proeven enzo' maatje groter: 'Iedereen wil erg graag bij zijn'

HELVOIRT -  'Een beetje proeven & zo' trok vorig jaar bij de eerste presentatie onverwacht veel belangstelling. Zoveel zelfs dat de organisatie, waaronder initiatiefnemer Edwin Pijnenburg, moest besluiten de kaartverkoop te sluiten. Bang als men was dat het te druk zou worden. Nu staat de Bourgondische proeverij op de kalender van zondag 29 oktober in het HelvoirThuis van 14.00 tot 19.00 uur. 

Kartrekker Edwin Pijnenburg: ,,Er zijn 500 kaarten voor de belangstellenden. Meer kunnen we er echt niet hebben willen we het leuk houden. Daarvan zijn er nu al 300 van over de toonbank. Voor mij opnieuw een verrassing. Iedereen wil er graag bij zijn. De bedrijven maar ook het publiek. De volksmond zorgt voor de reclame. De opzet is dit jaar groter. Twee in plaats van een omgetoverde gymzaal."

Proeverij

De bezoeker krijgt ruimschoots de gelegenheid om gratis bij een aantal bedrijven iets te proeven. Bedrijven voornamelijk uit Helvoirt, Haaren en de regio. Het is een evenement waarbij de bezoekers elkaar ontmoeten met eten en drinken. Een uitgelezen kans een keer iets te proeven van producten uit de directe omgeving . Van een biertje van een bierbrouwerij of een uitbater van een uitspanning tot lekkernijen van de plaatselijke slager die regelmatig een oorkonde verdient met zijn producten. Sterke drank is dus ruimschoots aanwezig terwijl cateraars hun beste beentje voor zetten.

Toegangskaarten kosten € 7,50 en zijn te verkrijgen bij Mitra Pijnenburg en het HelvoirThuis.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.