Volledig scherm
V.l.n.r. Pastoor Wil Smulders, Agnes Janssen – Van den Brink, Mien van Asten. © Christ Pijnenburg

Jubilerend lid Nicolaas koor Helvoirt in het zonnetje gezet

HELVOIRT - Het Nicolaas koor uit Helvoirt zette zondag Agnes Janssen – Van den Brink (74) uit Helvoirt in het zonnetje. Zij is gehuldigd voor haar zilveren jubileum bij het kerkkoor. Na de hoogmis spelde pastoor Wil Smulders de medaille van Gregorius bij haar op.

De jubilaris is in 1988 in Helvoirt komen wonen. ,,Samen zingen is ook samen delen en dat vind ik heel belangrijk. Dus toen ik met mijn gezin in Helvoirt kwam wonen meldde ik me vrij snel aan bij het koor,” zo legt ze uit. In haar vorige woonplaats Blaricum dirigeerde zij een kinderkoor dat met de Kerstmis zorgde voor tranen van geluk bij ouders die hun kinderen in de nachtmis hoorden zingen.

Uit handen van voorzitster Mien van Asten kreeg zij een pracht van een bloemstuk voor haar 25 jarig jubileum. Die sprak over een altijd vrolijk en opgeruimd koorlid. Ook na het verlies, een aantal jaren terug, van haar liefhebbende man. Een luid applaus en een 'lang zal ze leven' van de koorleden kreeg de jubilaris te horen meegezongen door een goed gevulde Nicolaaskerk.

Pastoor Wil Smulders wist te vertellen dat het niet altijd makkelijk is haar 'te pakken te krijgen'. ,,Je hebt blijkbaar een drukke agenda. Maar is vandaag weer gelukt”.

Volledig scherm
Pastoor Wil Smulders speld de Gregoriusmedalille op. © Christ Pijnenburg

Boxtel e.o.