Volledig scherm
© Johan van Grinsven / BD

Kans op snelle terugkeer van Polen naar Haarendael is klein

HAAREN - De kans is klein dat er snel weer seizoenarbeiders op Landgoed Haarendael in Haaren worden ondergebracht. Dat stelt directeur Toine van der Pol van Cello, eigenaar van het monumentale complex. Hij wil eerst twee problemen met de gemeente oplossen.

De eerste oplossing heeft Cello zelf in de hand: het verhelpen van de gebrekkige brandveiligheid op Haarendael. Het andere probleem is taaier. De gemeente vindt huisvesting van Polen in strijd met het bestemmingsplan. Ook dat probleem moet uit de wereld voordat Cello en zijn partner, de Haarense ondernemer Wim Vugts, er weer Polen onderbrengen. "Anders wordt het een gesol met mensen. Dat kan niet", zegt Van der Pol Van der Pol betreurt de zoveelste ontwikkeling in het langlopend geschil met de gemeente.

Rechter
​Cello en de gemeente treffen elkaar nog deze maand voor de rechter. Dan wil de gemeente Cello dwingen Haarendael aan haar te verkopen. Haarendael stond lang te kopen, maar Cello en gemeente werden het niet eens over de prijs. De rechter bepaalde uiteindelijk de verkoopprijs. Maar Cello wil niet meer verkopen en kiest ervoor om samen met Vugts Haarendael een nieuwe bestemming te geven. Totdat die er is, worden er seizoenwerkers of asielzoekers in Haarendael ondergebracht.

Boxtel e.o.