Volledig scherm
Melvin met door vrienden gemaakte knuffels. © Foto Soulmates Images

Laatste knuffelactie van Melvin (9) uit Esch voor weeskinderen op Flores

ESCH - Melvin Erkemeij (9) uit Esch komt met zijn derde en laatste knuffelactie. Na zijn zelftontworpen knuffels voor  kinderen in de aardbevingsgebieden in Nepal, en knuffels en hulpgoederen voor kinderen in Syrië, zijn deze keer kinderen op het Indonesische eiland Flores aan de beurt.

Melvin Erkemeij (9) uit Esch is donderdag aanwezig als jeugdburgemeester van de gemeente Haaren bij het Koningsontbijt voor gedecoreerde inwoners op het gemeentehuis.  Maar ondertussen is Melvin bezig met zijn laatste knuffel-naai-wedstrijd. 

Deelnemers leveren hun naar eigen ideeën zelfgemaakte knuffel bij Melvin aan voor de verkoop en kunnen daarvoor bijzondere prijzen winnen. Van een overnachting op Texel, fotoshoots tot workshops en cadeaubonnen. De knuffels gaan op de website van de jonge Esschenaar in drie verschillende prijscategorieën in de verkoop, maar een knuffel kan ook geveild worden. Het streven is om alle knuffels voor de kerst te verkopen. 

Indonesië

De opbrengst gaat naar weeskinderen op het Indonesische eiland Flores. Doordat de moeder van Melvins vriendinnetje uit Indonesië komt, bestaan er persoonlijke contacten. Voor Melvin is het belangrijk om het beoogde project deze keer weer zelf te bezoeken. “Het was bijzonder om de knuffels in Nepal zelf uit te delen, en dat dit in Syrië niet mogelijk was, vond ik heel moeilijk”,  zegt Melvin. ,,Ik wil ook graag zien hoe de kinderen op Flores leven.” 

Meer informatie over deze laatste actie van Melvin is te vinden op www.peacebymelvin.com.