Volledig scherm
© BPD Ontwikkeling BV

Laatste puzzelstukje kan bijna worden gelegd in het centrum van Helvoirt

HAAREN - Nog één klap met de hamer in de gemeenteraad van Haaren en dan kan het laatste puzzelstukje voor het centrumplan van Helvoirt op zijn plaats vallen. De raad kan woensdag namelijk de weg vrijmaken voor de bouw van een flink aantal woningen in het hart van Helvoirt, gewoon door het bestemmingsplan voor dat centrum goed te keuren.

Het centrum van Helvoirt is de laatste jaren al flink veranderd. Zo is er een uitrukpost van de brandweer gekomen. Ook het HelvoirThuis, met tal van voorzieningen, heeft er een plek gekregen. Het derde nieuwe pand is zorgcentrum Leyenhof, met 82 appartementen. Dat complex is momenteel nog in aanbouw.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat maximaal 39 woningen met bijhorende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Er ligt echter een concreet plan van 32 koopwoningen, van ontwikkelaar BPD in Eindhoven. Het gaat om twee-onder-een-kapwoningen, semi-bungalows en vrijstaande woningen. Ze kosten tussen 216.000 en 529.000 euro. Wanneer de bouw start, is nog niet bekend. Dat gebeurt pas als 70 procent van de woningen is verkocht. Momenteel is een kwart van de huizen verkocht.

Boxtel e.o.