Volledig scherm

Lage opkomst toekomstdiscussie Haaren in Helvoirt

HELVOIRT - De opkomst in Helvoirt voor de toekomstdiscussie van de gemeente Haaren viel tegen. Nog geen vijftig burgers, circa één procent van de bevolking, verzamelde zich gisteravond in gemeenschapshuis Gastenbosch.

Drie uur lang is er maandagavond gedebatteerd om aan het einde te kunnen concluderen dat er 41 argumenten verzameld waren. De opties daabrij waren dat Helvoirt wordt opgesplitst en samengaat met Vught, met Vught en Den Bosch en met Esch, Vught en Den Bosch.
Volgens de gespreksleiders betekent deze getalsmatige meerderheid qua reacties niet dat deze opties ook de enige zijn voor de toekomst. "Het gaat vanavond niet om het aantal argumenten dat wordt verzameld maar om de kracht van de argumenten, stelden ze.Er waren ook argumenten die het zelfstandig blijven van Haaren als gemeente ondersteunden. Onder meer het argument dat daardoor de eigenheid van de dorpen het best gewaarborgd is. Maar ook dat het - in het geval van Boxtel, Gestel en Haaren - gaat om drie dorpen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Geen opmerkingen - even opmerkelijk overigens - werden geplaatst bij de veertien herindelingsscenario’s. Niet gewenst zou je daaruit kunnen afleiden.
​„Dit helpt ons zeker verder”, meldde het Haarense raadslid Wil van Pinxteren over de bijeenkomsten. Woensdag is een toekomstdiscussie in Biezenmortel. Hiervoor hadden zich gisteravond al 48 personen aangemeld

Boxtel e.o.