Volledig scherm
De cheque is in alle blijdschap in ontvangst genomen. © Michelle Bosmans

Leerlingen basisschool uit Biezenmortel maken ruim zes wensritten mogelijk

BIEZENMORTEL – Toen zijn zieke oom ermee naar de Alpe d’Huzes mocht, maakte de 10-jarige Siem van den Hurk uit Biezenmortel een wensambulance rit van dichtbij mee. Hij kwam niet veel later op het idee om het goede doel ook te opperen bij juf Bernadet van basisschool Fransiscus. Met succes, zo blijkt nu.

Met de groepen 6/7 werden diverse acties op touw gezet om geld bij elkaar te brengen. Verder stond ook de jaarlijkse ouderbedankavond het Fransfeestival, dat vorige week is gehouden, in het teken van de sponsoractie WensAmbulance Brabant. Blik gooien, zelf gebakken koekjes verkopen, knutselwerkjes te koop aanbieden, een rommelmarkt, een ritje maken op een pony; het werd allemaal gedaan voor het goede doel.

Woensdagochtend arriveerde wensambulancechauffeur Cees Huijben op school om de cheque in ontvangst te mogen nemen. In de speelzaal waren alle 114 leerlingen en de leerkrachten benieuwd naar de opbrengst en onder luid kniegeroffel werd de cheque tevoorschijn gehaald. In totaal is 1.336,32 euro opgehaald. ,,Maar dit is fantastisch”, aldus een blije Cees Huijben en directeur Leona van den Houdt. ,,Dit bedrag is goed voor ruim zes ritten in Nederland en België. Een groot applaus voor jullie en voor jullie ouders en familieleden die dit bijeengebracht hebben.”

Initiatiefnemer Siem is apetrots dat er zoveel is opgehaald. ,,Ik weet nu zeker dat er tenminste zes ernstig zieke mensen een prachtige dag kunnen krijgen.”

Volledig scherm
De cheque wordt overhandigd. © Michelle Bosmans

Boxtel e.o.