Volledig scherm
Het begin van het nieuwe fietspad naar Helvoirt aan het Cromvoirtsepad in Vught © C Pijnenburg

'Levensgevaarlijke' fietspaden naast N65 van Vught naar Helvoirt in het nieuw

HELVOIRT - De fietspaden naast de N65 van Vught via Helvoirt naar Berkel-Enschot en omgekeerd waren gewoon levensgevaarlijk volgens de Fietsersbond afdeling Haaren. Deze week is begonnen met de renovatie.

De Fietsersbond en particulieren klaagden begin 2016 bij Rijkswaterstaat over de slechte toestand waarin de fietspaden verkeerden. Rijkswaterstaat zou er aandacht aan schenken, maar er was meer werk aan de winkel dan men dacht. Het duurde 21 maanden voor aanvang werkzaamheden. Afgelopen week is in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen met de ingrijpende renovatie.

Christ van Iersel, een van de initiatiefnemers, is ermee in zijn sas. ,,Zondag ben ik een keer extra over het fietspad gaan fietsen. Je weet niet waar je bent. Het is niet mijn ding om naast de N65 te fietsen maar nu wil ik er van genieten. RWS krijgt van ons de complimenten. Alleen het duurde erg lang voor zo'n belangrijke route voor het woon-werkverkeer."

Compleet nieuw

Na een paar dagen werk ligt er een compleet nieuw geasfalteerd fietspad over zeker twee kilometer naast de N65, van restaurant de Vier Kolommen in Vught tot aan het kruispunt met de Torenstraat in Helvoirt. 

Komende week komt het traject van Berkel-Enschot richting Vught aan de beurt. Verfstrepen geven aan dat daar gedeeltes van de fietspad een nieuw laag asfalt krijgen.