Volledig scherm
De oproep voor deelnemers aan Verborgen schat © Simpel Media

Makers Ik Vertrek en Mooiste meisje zoeken specifiek in Helvoirt deelnemers voor nieuw tv-programma

HELVOIRT - Avrotros wil een nieuw televisieprogramma laten opnemen in Helvoirt. 'Verborgen schat' gaat de nieuwe reeks heten. Een woordvoerster van de omroep kan nog niet veel meer zeggen dan dat het programma in voorbereiding is. 

Of de hele reeks in Helvoirt wordt gedraaid of slechts een aflevering en de rest in andere plaatsen in het land, is bijvoorbeeld nog niet besloten. Net zo min als wanneer de opnamen plaats hebben in Helvoirt. 

Maar er is al wel wat bekend. Zo is de werving van deelnemers voor Verborgen schat momenteel gaande. Zij kunnen zich digitaal aanmelden via een speciale webpagina, maar dienen hun bereidheid tot deelname geheim te houden. Avrotros zoekt kandidaten van 18 tot 80 jaar die een schat kunnen verbergen terwijl er mensen achter hen aan zitten. 

Dat suggereert een variant op het tv-programma Hunted dat ook wordt uitgezonden door Avrotros. Maar volgens woordvoerster Susanne van der Klugt wordt het een ander programma. Verborgen schat wordt zowel een real life game genoemd als een sociaal experiment. Het is de bedoeling dat het programma in het televisieseizoen 2018-2019 wordt uitgezonden. 

Hunted wordt gemaakt door Simpel Media, het productiebedrijf dat ook voor Verborgen schat tekent. Het is onderdeel van het EndemolShine Group. Simpel Media produceert programma's als Ik Vertrek, Het Mooiste Meisje van de Klas, Ontvoerd, Opgelicht in het Buitenland, Grenzeloos Verliefd, Vive la Frans en Diagnose Gezocht.