Volledig scherm
Wijkagent Marcel van Dinther.

Marcel van Dinther nieuwe wijkagent Haaren

HAAREN - De gemeente Haaren heeft sinds 22 november een nieuwe wijkagent in de persoon van Marcel van Dinther. Van Dinther gaat leiding geven aan het wijkteam Haaren/Vught en bijdragen aan veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Haaren.

Van Dinther heeft een achtergrond bij Defensie, waar hij tot 1998 gewerkt heeft. Daarna heeft hij als politieman onder meer gewerkt als rechercheur, wijkagent, lid van de mobiele eenheid en luchtwaarnemer op de politiehelikopter.

De gemeente Haaren valt binnen het politie basisteam Meierij, bestaande uit gemeenten Heusden, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Haaren. Dat basisteam is onderverdeeld in wijkteams, waarvan wijkteam Haaren/Vught onder leiding staat van Marcel van Dinther. Ook de wijkagenten van de gemeente Haaren Ton Schellekens en Hubert van Essen maken deel uit van dit wijkteam.

Als eerste wapenfeit daagt Van Dinther bewoners in Haaren uit om zich aan te melden voor een van de buurtpreventieteams die met WhatsApp de buurt veilig proberen te houden. Dat kan door een mail te sturen.

Boxtel e.o.