Volledig scherm
Marion Spierings (62) uit Cromvoirt kreeg het verenigingsinsigne in goud uit handen van Hans Timmers. © Christ Pijnenburg

Marion Spierings uit Cromvoirt gehuldigd als EHBO-er Helvoirt

HELVOIRT - Het jubileumfeest van EHBO vereniging Sint Lucas Helvoirt werd zaterdagavond in de Bolle Keizer in Helvoirt opgesierd met een belangrijke onderscheiding. Die eer kwam Marion Spierings (62) uit Cromvoirt toe. Zij kreeg het verenigingsinsigne in goud uit handen van Hans Timmers.

De bureaumedewerker EHBO Noord Brabant uit Helmond sprak met bewondering over haar inzet voor het EHBO-vak als vrijwilliger. Niet alleen het actief zijn met hulp bij evenementen, het zogenaamd posten, maar ook haar inzet als lotus. Een lotus beeld een slachtoffer levensecht uit zodat de EHBO-er een diagnose moet vaststellen. Marion Spierings zag in het verleden kans een slachtoffer zo natuur getrouw na te spelen dat zelfs een dokter twijfelde aan zijn eerst diagnose.

Juist het 35 jaar actief zijn als lotusslachtoffer bij de EHBO-vereniging leidde volgens Timmers naar de uitreiking van het gouden insigne. Vicevoorzitter Will van Rooij van EHBO Sint Lucas Helvoirt ontving van Timmers de Dr.de Groot penning in zilver vanwege het bereiken van haar 75-jarig jubileum. De jubilerende club reikte aan wethouder Johan van de Brand van de gemeente Haaren het eerste jubileumboek uit met daarin de wapenfeiten en de geschiedenis van de club.

Boxtel e.o.