Volledig scherm
© Johan van Grinsven / BD

Na goedkeuring rondom brandveiligheid Haarendael komen Polen terug

HAAREN - Zo snel mogelijk Polen huisvesten in Haarendael. Dat wil de huurder van het complex, de Haarense ondernemer Wim Vugts. Daarvoor is nog maar één paraaf nodig: van de lokale brandweercommandant. Hij moet het complex herkeuren op brandveiligheid.

„We kunnen eindelijk vooruit”, zegt de Haarense ondernemer Wim Vugts. Hij huurt het landgoed van zorginstelling Cello. In april bracht Vugts er al enkele tientallen Polen onder. Dat was tegen de zin van de gemeente. Die liet de brandweer het complex controleren. Het bleek brandonveilig en dus moesten de Polen begin mei vertrekken.

Slepende juridische strijd
Dat was de zoveelste episode in een slepende juridische strijd tussen Cello en gemeente. Haaren wil het complex kopen van Cello en het met de Tilburgse projectontwikkelaar René van den Berg omvormen tot onderwijscampus. Deze week verloor de gemeente de laatste procedure voor de rechter.

Cello hoeft Haarendael definitief niet aan de gemeente te verkopen. Daarmee is de weg vrij voor Cello en Vugts. Wat op langere termijn met Haarendael gebeurt, kan ​de ondernemer niet zeggen. Omdat de toekomst van Haarendael nog onzeker is, is de positie van Gedenkplaats Haaren 1940-1945 dat ook. ​

Lees meer over Haarendael op bd.nl/haarendael.

Boxtel e.o.