Volledig scherm
De nieuwbouw van zorgcentrum Haarensteyn in Haaren. © Marcel Linssen/BD

Nieuw Haarensteyn in Haaren in juni ‘open’

​HAAREN ​- ​Geen tegenslag bij de bouw van zorgcentrum Haarensteyn in Haaren en toch duurt het na de oplevering van het gebouw van corporaties ’t Heem en Woonveste nog enkele weken voordat de bewoners er in kunnen trekken.

Dat komt omdat aannemer Remmers Bouwgroep en de beide woningstichtingen iets ruimer de tijd nemen om het gebouw goed af te werken en in te richten. "We willen dat als de bewoners er eenmaal ingetrokken zijn, alles tiptop werkt en er niet nog werklui rondlopen om de laatste werkzaamheden te verrichten”, zegt directeur Hilly Jager van ’t Heem.

Gebruiksklaar maken
Eind mei gold als moment van oplevering aan ’t Heem en Woonveste. Jager: "Dat was heel strak gepland. Misschien iets tè. Ik sluit niet uit dat bewoners dachten dat zij er dan in konden. Wij hebben als eigenaren van het gebouw na de oplevering tijd nodig om het gebouw gebruiksklaar te maken. Wij hebben nooit een concrete datum genoemd aan de toekomstige bewoners, maar altijd gezegd: u krijgt twee weken voordat u kunt verhuizen bericht van ons.”

Het nieuwe Haarensteyn bevat 97 appartementen met 24 uurszorg of zorg op afroep en een ontmoetingsruimte.

Boxtel e.o.