Volledig scherm
© Johan van Grinsven

Nieuw Haarensteyn is ontmoetingsplek voor heel Haaren

HAAREN - De eerste bewoners trekken dezer dagen in Haarensteyn in Haaren. Het splinternieuwe gebouw staat te glimmen in het hart van het dorp. Het interieur is licht, eigentijds en heeft nostalgische accenten. Ook zijn er kleurrijke elementen en is het uitnodigend.

Op de plek van het gebouw woonden tot 4 jaar geleden 38 cliënten, die in het gedateerde zorgcentrum volledig verzorgd werden. Haarensteyn was naar binnen gericht.

Woongebouw
Hoe anders is dat nu in het huidige pand. Haarensteyn is geen zorgcentrum meer. De nieuwbouw is een groot woongebouw met een kleine zorgafdeling. Het nieuwe Haarensteyn is op de 'oude' locatie gebouwd, aan de Haarensteijnsestraat midden in het centrum van het dorp Haaren. Het oude pand is gesloopt. Haarensteyn telt nu 97 appartementen. Op de begane grond zijn 34 zorgappartementen van bijna 40 vierkante meter voor mensen die volledige zorg krijgen.

Huren voor senioren
Daarnaast zijn er op de verdiepingen 63 huurappartementen voor senioren​; daar wonen alleenstaanden en echtparen​. Zij kunnen zorg 'inkopen', van niets tot volledige verzorging. Al deze appartementen zijn verhuurd. De huren liggen tussen 579 en 710 euro. Het complex heeft een stiltecentrum, ruimte voor dagbesteding en een groot restaurant. Daarin kan iedereen terecht, tussen 8.00 en 20.00 uur.

Lees een uitgebreid verhaal over het nieuwe Haarensteyn in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 2 juli.

Volledig scherm
Het nieuwe Haarensteyn. © Johan van Grinsven/BD
Volledig scherm
© Johan van Grinsven
Volledig scherm
© Johan van Grinsven
Volledig scherm
© Johan van Grinsven
Volledig scherm
© Johan van Grinsven

Boxtel e.o.