Volledig scherm
Website Duinoord Helvoirt

Nieuw hoofdstuk in soap rond vergunning Duinoord in Helvoirt

HELVOIRT – De gemeente Haaren blijft bij haar standpunt dat de nieuwe exploitatievergunning die zij aan recreatiepark Duinoord heeft verleend, geldig is. Dat laat de gemeente via een woordvoerster weten nadat het Comité Stop Overlast Duinoord aankondigde opnieuw in beroep te gaan tegen de nieuwe exploitatievergunning.

Begin augustus vernietigde de rechter de exploitatievergunning van het recreatiepark. Volgens de rechtbank had de gemeente in de exploitatievergunning ten onrechte ook openings- en sluitingstijden voor het buitenterrein opgenomen, terwijl het buitenterrein een recreatiegebied is zonder horeca. In de nieuwe exploitatievergunning zijn de openings- en sluitingstijden voor het buitenterrein niet opgenomen.

Volgens het Comité heeft de burgemeester snel een nieuwe vergunning uitgeschreven om te voorkomen dat omwonenden om sluiting van Duinoord kunnen vragen. “Maar de openingstijden zijn nog steeds fout, stelt het comité. De burgemeester staat toe dat Duinoord tot 's nachts open mag zijn, terwijl er alleen dagrecreatie mag plaatsvinden.” Daarnaast is het college van B&W van Haaren is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter. Dat kan niet, stelt het comité, als er een nieuwe vergunning is verstrekt. “We leven in een vrij land. Iedereen mag zijn mening hebben”, aldus de gemeente.

Boxtel e.o.