Volledig scherm
De vroegere locatie van basisschool Klim-Op nabij het centrum van Haaren. © Jan Zandee

Plan voor 15 woningen op locatie voormalige basisschool Haaren

HAAREN - Het Eindhovense bedrijf Vastgoedregisseur (VGR) gaat een plan ontwikkelen voor vijftien woningen op de locatie van voormalige basisschool de Klim-Op aan het Leypad in Haaren. Er komen vijftien woningen, waarvan twaalf koopwoningen voor starters en drie patiohuurwoningen.

Voor de vijftien woningen gaat Vastgoedregisseur (VGR) uit Eindhoven een plan ontwikkelen. Aanvankelijk zou de Vughtse woningcorporatie Woonwijze aan het Leypad gaan bouwen maar de woonstichting trok zich terug. De twaalf starterswoningen komen voor een koopsom van 185.000 euro op de markt, de drie patiohuurwoningen gaan variëren in huur van 710 tot 1.000 euro.

Ander bouwplan
Op de oude schoollocatie aan het Leypad worden ook de al eerder geplande elf patiowoningen gebouwd waarvoor de stichting Leypad een plan heeft gemaakt. De kavels voor deze woningen, die worden gerealiseerd via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), zijn al verkocht. De bouw, die is gepland aan de kant van de Ruysbossche waterloop, start naar verwachting medio dit jaar.

Tezamen met het bouwplan voor de vijftien woningen is het totale plan op de plek van de gesloopte basisschool nu rond.

Op dinsdag 7 februari wordt een informatiebijeenkomst gehouden over het woningbouwplan van VGR op het gemeentehuis in Haaren, aanvang 19.30 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement