Volledig scherm
Opperraad Jorg Kuypers, adjudant Rens van den Elzen, Prins Wénèr de XXe (David Zijlmans) en adjudant Frans van Woerkum ‘gaon ut efkes aanders doen’. © Michelle Bosmans

Prins Wénèr de XXe gaat weer heersen over Strûivendurp (Haaren)

HAAREN - Op de elfde van de elfde is in café de Michel in Haaren Prins Wénèr de XXe (twintigste) verkozen als prins over Strûivendurp 2017. Middels het spel Het Rad van Fortuin werd dat kenbaar gemaakt aan het publiek.

De Prins, in het dagelijks leven beter bekend als David Zijlmans, heeft al twee jaar eerder (in 2012 en 2013) de scepter gezwaaid in het dorp Haaren. Prins Wénèr de XXe heeft als adjudanten Rens van den Elzen en Frans van Woerkum aan zijn zijde staan. Opperraad Jorg Kuypers zorgt dat het komende carnavalsprogramma op tijd verloopt.

Als thema is gekozen voor ‘We gaon ut efkes aanders doen’. De Prins kreeg de handschoenen, cape, scepter, steek en veren uitgereikt door Prins Wénèr de XXIe, Edward van Beers, die de afgelopen twee jaar het woord mocht doen. In Strûivendurp blijf je de titel van bijvoorbeeld de twintigste prins houden, ook al is er een na je Prins geweest.

Boxtel e.o.