Volledig scherm
Recreatiepark De Noenes in Haaren. © Marc Bolsius

Recreatiepark De Noenes in Haaren krijgt ook permanente woningen

HAAREN - Ad van Laarhoven, voorzitter van de Vereniging De Noenes, ziet de toekomst van het Haarense recreatiepark rooskleurig in. Hij verwacht dat de provincie De Noenes de dubbele bestemming recreëren en wonen zal toekennen. En dus de voorzet die de gemeente nu geeft, inkopt.

De gemeente vraagt de provincie om in De Noenes dubbele bewoning toe staan. Recreatiewoningen maar ook iets grotere bebouwing, maximaal 90 vierkante meter, voor gewone woningen. De provinciale beslissing hierover valt over ongeveer een jaar. „De provincie besluit maar één keer per jaar over het aanpassen van de verordening ruimte. En daarmee regel je de toestemming die nodig is om een recreatiegebied als De Noenes een dubbele bestemming te geven. Dus recreëren en permanente bewoning”, weet Van Laarhoven.

Hetzelfde is de afgelopen jaren gebeurd met onder meer recreatieparken de Spranckelaar in Sprang-Capelle en Stille Wille Oirschot. Nadat de provincie onverwacht besloot dat deze parken een dubbele bestemming konden krijgen, trok de stichting Vrienden van de Noenes op haar beurt ook bij de gemeente aan de bel. „Het is voor ons dé mogelijkheid om de kwaliteit van het park te verhogen”, zegt Van Laarhoven.

Boxtel e.o.