Volledig scherm
De uitbaters van het restaurant de Zwarte Leeuw houden er mee op. V.l.n.r.: Liesbeth, baby Lucas, Esther en Sjef van Laarhoven © Marc Bolsius

Restaurant De Zwarte Leeuw langs Rijksweg in Helvoirt stopt

HELVOIRT - Het echtpaar Sjef en Liesbeth van Laarhoven gaat na 40 jaar in het restaurant van de vrije tijd genieten. Hiermee komt na vier generaties een einde aan een familiebedrijf. In deze op een na oudste herberg van Nederland komt een pannenkoekenrestaurant.

Het is verkocht aan de Helvoirtse ondernemer René Vissers. De Zwarte Leeuw bestaat als herberg al sinds 1438. Het is een begrip op het Helvoirtse kruispunt langs de Rijksweg (N65) van Den Bosch naar Tilburg. Vroeger kwamen er veel reizigers via deze route van en naar Antwerpen.

Generatie op generatie
De familie Van Laarhoven zorgde voor een maaltijd of lunch voor veel vaste gasten, die er vaak ook van generatie op generatie kwamen.

Dochter Esther die wel de Hogere Hotelschool deed stapt niet in de voetsporen van haar ouders omdat haar partner niet uit de horeca komt. ,,De dagen zijn lang en zoiets moet je ook echt samen doen anders gaat het niet." En om nou te wachten tot kleinzoon Lucas groot genoeg is, dat duurt de grootouders te lang.

Een uitgebreid artikel over de herberg en haar historie staat maandag 10 oktober in het Brabants Dagblad, editie De Meierij, en in de digitale krant.

Boxtel e.o.