Volledig scherm
Cynthia verkoopt haar speelgoed. © Michelle Bosmans

Snuffelen tussen de tweedehands en zelfgemaakte spullen in Biezenmortel

BIEZENMORTEL - Het debuut van de eerste Biezenmortelse Bazaar, een rommelmarkt, mag voorzichtig al een succes genoemd worden. Continue lopen mensen af en aan naar het dorpshuis de Vorselaer in Biezenmortel, waar twintig kramen opgesteld staan.

In het midden van de sportzaal liggen kleedjes waar kinderen hun speelgoed en -te klein geworden- kleding aan de man proberen te brengen. Veel speelgoed wordt alvast ingekocht voor de decembermaand. Cliënten van Prisma laten zien wat ze zelfgemaakt hebben en verkopen dit. Ook de vogeltaartjes worden goed verkocht.

Caren Lodder, lid van de organisatie, is tevreden over het verloop: ,,Om klokslag 11 uur stonden de eerste bezoekers al voor de deur. Het is gezellig, mensen lopen in en uit en nemen altijd wel iets mee." De kramen worden bemand door inwoners, familieleden of vrienden uit het dorp. Marsha van den Berk (20 jaar) bemant haar kraam met zelfgemaakte spreukenborden, spiegels en snuisterijen van steigerhout gemaakt. ,,Ik maak dit allemaal zelf. Het is ook mogelijk met eigen aangeleverde tekst. Er is inderdaad veel bekijks, leuk hoor."

De Biezenmortelse Bazaar is geopend tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Volledig scherm
De vogeltaartjes van Prisma zijn leuke cadeautjes. © Michelle Bosmans
Volledig scherm
Marsha heeft als hobby spreukenborden maken en verloopt deze. © Michelle Bosmans

Boxtel e.o.