Volledig scherm
© Kees Martens

Staatssecretaris op bezoek in kersvers Van Gogh National Park

DEN BOSCH - Tot 31 oktober kan iedereen stemmen voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland. Onder de naam Van Gogh National Park dingt ook het gebied in - grofweg - de driehoek Den Bosch-Eindhoven-Tilburg mee.

Staatssecretaris Martijn van Dam liet zich donderdag bij alle 13 deelnemende gebieden bijpraten; ook bij de Opwettense Watermolen in Nuenen.

Brabants landschap
De verkiezing is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. "De samenwerking die we hier zien ontstaan, is precies wat we beoogden", vertelt staatssecretaris Martijn van Dam. "Los van wie er wint, leidt deze verkiezing tot aandacht voor het landschap en nieuwe initiatieven." Van Gogh is daarbij meer dan alleen een bekende naam die toeristen trekt, benadrukt Kees Grootsmagers, voorzitter van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. "Hij had een voorliefde voor het Brabantse landschap. Die schilderijen kun je nog altijd in het landschap terugvinden. De watermolen bij Nuenen, de kerk van Helvoirt..." En of het Van Goghpark kans maakt op de titel? Van Dam houdt zich wijselijk op de vlakte. "Er zijn gebieden met een bekendere naam. Maar er wonen in Brabant wel veel mensen die mee kunnen stemmen."