Volledig scherm
Jan Pullen wandelt naar iedere uitwedstrijd. © Kees van der Zandt/BD

Supporter vv Helvoirt te voet naar uitwedstrijden van zijn cluppie

HELVOIRT - Supporters gaan per bus, met de auto, de motor of zelfs met het vliegtuig, en als het dichtbij is met de fiets of de brommer naar de uitwedstrijden van hun favoriete club. Dat geldt echter niet voor Jan Pullens (58) , fanatiek supporter en al bijna 50 jaar lid, van voetbalvereniging Helvoirt. Pullens bezoekt namelijk het gros van de uitwedstrijden van zijn cluppie te voet.

Meestal wordt Pullens vergezeld door zijn wandelmaat Jan Scheffers. Of de wedstrijd nu in Den Bosch, Waalwijk, Nistelrode of Eindhoven is, het maakt hem niets uit. Pullens neemt op zondag gewoon de benenwagen.

Voetbalwandeltochten
De geboren en getogen Helvoirtenaar begon in 2012 met de ‘voetbalwandeltochten’. ,,Ik loop al jarenlang de Vierdaagse van Nijmegen en ook de 80 kilometer van de Langstraat , maar had dat jaar nog maar heel weinig getraind”,herinnert hij zich. ,,Om toch nog wat kilometers te maken besloot ik toen lopend naar de resterende uitwedstrijden van Helvoirt te gaan. Die duels waren destijds onder meer in Son en Breugel en Eindhoven.”

125 kilometer
Zoals elke rechtgeaarde supporter in de voorbereiding heeft ook Pullens torenhoge verwachtingen van zijn favoriete club in het nieuwe seizoen. ,,We hebben een uitgebalanceerd en goed team dat kampioen gaat worden”, stelt hij zonder blikken of blozen vast. Promotie naar de eerste klasse zou betekenen dat Helvoirt dan speelt tegen onder meer het Zeeuwse Goes. ,,125 kilometer wandelen voor een uitwedstrijd van Helvoirt. Al op zaterdag vertrekken, en met een overnachting in Bergen op Zoom, wandelen naar Goes zou voor mij de ultieme kick als supporter zijn”, blikt hij met pretoogjes vooruit.

Boxtel e.o.