Volledig scherm
Millenniumbank met bloembak. © Marleen Duijf/BD

Vergeten bloembakken in millenniumbank weer terug in Helvoirt

HELVOIRT - De zogenoemde millenniumbank op het Kerkplein in Helvoirt is eindelijk compleet, met in het midden bloembakken van siersmeedijzer.

De Ondernemers Vereniging Helvoirt (OVH) schonk de fraaie bank en bloembakken in 2000 aan de gemeente Haaren. Maar de bank, die om een boom stond, moest bij de reconstructie van de Kastanjelaan in Helvoirt in 2014 wijken. De boom kreeg een nieuwe plek, maar pas na veel vragen vanuit de OVH keerde de bank na enig speurwerk pas na een jaar terug in Helvoirt.

Al bij de herplaatsing eind vorig jaar beloofde de gemeente Haaren te zorgen voor de bloembakken, maar ook dat ging niet vlotjes. Het duurde wederom bijna een jaar voordat er sprake was van herplaatsing. Er gingen hiervoor weer verschillende e-mails en telefoontjes van Helvoirt naar de gemeente Haaren. Pas toen de ondernemers lieten weten dat hun geduld bijna op was, werd het lange wachten beloond. Sinds vorige week staat de bank met siersmeedijzeren bloembakken er weer. Het wachten is nu op de plaatselijke bloemist die voor winterplanten zorgt.

Boxtel e.o.