Volledig scherm
Aanbouw van De Leyenhof in Helvoirt.

Vertraging bij bouw zorgcentrum Leyenhof in Helvoirt

HELVOIRT - De bouw van woon-zorgcentrum De Leyenhof in Helvoirt loopt vertraging op. Een verkeerde inschatting van de benodigde nutsvoorzieningen voor het gebouw betekent dat het zorgcentrum op z’n vroegst in november in gebruik kan worden genomen. Aanvankelijk werd uitgegaan van september.

Vorige week bleek dat het betrokken nutsbedrijf, waarvan zorginstelling ’t Heem de naam niet wil noemen, een foutieve berekening van de elektriciteit heeft gemaakt. Door die misrekening moet nu een schakelkast worden aangepast en kan het zorgcentrum pas later op kabel- en telefonievoorzieningen en ook elektriciteit worden aangesloten.

Nog meer vertraging
Eerder was al duidelijk dat de overvloedige regenval van de afgelopen tijd voor enig oponthoud zorgde bij de bouwwerkzaamheden. De nieuwe tegenslag zorgt voor nog meer vertraging.

​Wachten
Voor de bewoners die in november 2012 tijdelijk verhuisden naar huize De Braacken in Vught in afwachting van nieuwbouw in Helvoirt, betekent het uitstel nog langer wachten. ,,Voor hen is het extra vervelend”, zegt directeur-bestuurder van ’t Heem Hilly Jager. ,,Deze mensen hebben lange tijd moeten wachten en daar komen nu weer een paar maanden bij.”

Boxtel e.o.