Volledig scherm
© Johan van Grinsven/BD

Vierde generatie Pijnenborg is teruggekeerd op Haarense boerderij

HAAREN - ​Dat haar vader Jo de boerderij waar de familie Pijnenborg meer dan 100 jaar boerde in 2008 verkocht, deed Willian Pijnenborg zeer. Zeven jaar later heeft zij met haar vrouw Jacqueline van Lieshout de oude hoeve aan de Tempeliersweg teruggekocht.

Het is vooral de ​aanpalende ​Vlaamse schuur waarom Pijnenborg de hoeve zo graag wilde. Niet uit jeugdsentiment. Ze zag er - na een grote verbouwing - de ideale praktijkruimte in. De Haarense is opgeleid als ergotherapeute en psychologe, maar werkt alleen nog in dat laatste vak. Ze had haar praktijk PIT voorheen aan de Langeweg. Daar woonde het echtpaar ook met zijn beide kinderen.

Zorgboerderij
Willian’s vader Jo ​Pijnenborg ​verkocht de boerderij, die uit 1786 stamt, in 2008 aan zorginstelling Cello. ​Die wilde ​er een zorgboerderij ​van ​maken, maar dat kwam er nooit van. ​Een jaar geleden kochten Willian en Jacqueline de boerderij met opstallen terug. De 190 vierkante meter grote schuur stamt vermoedelijk uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Deskundigen bestempelen de Vlaamse schuur als waardevol, zeldzaam en van hoge monumentale waarde. Niet voor niets geeft Streekfonds Het Groene Woud 7.500 euro voor de restauratie ervan.

Lees een uitgebreid verhaal over de boerderij en bijhorende zeldzame schuur in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van dinsdag 28 juni.

Volledig scherm
© Johan van Grinsven/BD

Boxtel e.o.