Jeanne en Marianne Bremers (links en midden), de makers van het Van Gogh-beeld met Johan van de Brand, die de zieke burgemeester verving.
Volledig scherm
Jeanne en Marianne Bremers (links en midden), de makers van het Van Gogh-beeld met Johan van de Brand, die de zieke burgemeester verving. © Christ Pijnenburg

Vincent van Goghplein en de Bloey Helvoirt feestelijk geopend

HELVOIRT - Vele jaren stond het Vincent van Goghplein er verpauperd bij terwijl Vincent als standbeeld probeerde er iets leuks van te maken. Dat is pas gelukt nu een gerenoveerd plein en een heel nieuw woon- en winkelcentrum de Bloey voor de oude meuk is neergezet.

Populaire winkels op de begane grond en appartementen op de verdiepingen met heel veel gelukkige bewoners. Wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren gaat de officiële opening op zaterdagochtend onder het toeziend oog van de genodigden doen. Een Van Gogh-brochure met daarin sporen in Helvoirt over deze beroemdheid en informatiepanelen zien het levenslicht.

De inwoners uit Helvoirt kunnen nu in hun eigen dorp terecht bij de populaire winkels; een rit naar Haaren is nu verleden tijd. De bewoners van de appartementen zitten al sinds december vorig jaar op hun stek.

Helvoirt is trots op haar nieuw plein, genoemd naar een heel bekende Nederlander. Nog beroemder zijn de geschilderde bloemen van hem. Maar Helvoirt heeft nu haar Bloey. Die gaat, volgens de omstanders, écht bloeien.

Robin en Jolanda Vermeer (zoon en moeder) onthullen de plaquette.
Volledig scherm
Robin en Jolanda Vermeer (zoon en moeder) onthullen de plaquette. © Christ Pijnenburg
Volledig scherm
© Christ Pijnenburg