Volledig scherm
Appelboom. © Thinkstock

Voor een prikje een fruitboom planten

HAAREN - Voor een zachte prijs hagen, houtsingels of fruit- en laanbomen planten op eigen terrein. Dat kan dankzij het project PlantenNu Het Groene Woud. Dat is inmiddels toe aan de vijfde ronde. Alle vier de Meierijgemeenten doen mee.

Particulieren die in het buitengebied wonen, kunnen hulp krijgen bij het groener maken van hun erf of tuin. Ze krijgen geen geld maar kunnen tegen gereduceerd tarief groen bestellen. De uitvoerder van PlantenNu, projectbureau Orbis uit Oirschot, helpt desgewenst ook bij het maken van een plan voor de beplanting. En het zorgt dat het groen aan huis wordt afgeleverd.

Projectleider Koen van Hout van Orbis: „Dat ontzorgen vinden mensen fijn, want niet iedereen heeft een aanhanger of kan een beplantingsplan maken”. De deelnemers moeten het groen wel zelf planten en onderhouden.

Deelnemende gemeenten
PlantenNu wordt ​ondersteund door Streekfonds Het Groene Woud en Deltaplan voor het Landschap. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeenten Boxtel, Haaren, Schijndel, Vught, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Tilburg, Eindhoven, Oirschot, Best, Heusden en Oisterwijk doen mee. In totaal kunnen mensen voor ongeveer 50.000 euro besteden.

Boxtel e.o.