Volledig scherm
Parkeeroverlast rond Duinoord. © Christ Pijnenburg

Voortbestaan van recreatiepark Duinoord in Helvoirt bij parkeerverbod niet zeker

HELVOIRT - “Als er in de omgeving een algeheel parkeerverbod komt in de buurt, dan is het recreatiepark Duinoord in Helvoirt ‘finito’. Wanneer de mensen niet meer naar het park kunnen komen, dan hebben wij een probleem.” De toekomstig mede-eigenaar Paul Meurs van het recreatiepark in Helvoirt uitte maandagavond zijn zorgen bij een bijeenkomst met vertegenwoordigers van Duinoord en de buurtbewoners van het park.

Omwonenden hebben al jaren flinke overlast van het recreatiepark. “Het is hier op drukke dagen in de buurt totale chaos”, zegt Hans Pulles van het ‘Comité Stop Overlast Duinoord’. Pulles woont pal tegenover het recreatiepark en maakt zich zorgen over de huidige situatie: “Op drukke dagen staat het vol met auto’s en bussen. Dan is er geen doorkomen meer aan. Bij gevaarlijke situaties kan een ambulance er bijvoorbeeld niet doorheen.” Drie jaar geleden woonde Pulles nog in de natuur, nu woont hij aan de rand van een parkeerterrein. Iets wat hij niet voor ogen had.

De directie van Duinoord wil heel graag met omwonenden in gesprek blijven, bleek gisteren tijdens de bijeenkomst. “We hopen een oplossing te vinden voor de problemen. We zullen allebei wat water bij de wijn moeten doen.””, aldus Meurs.

Boxtel e.o.