De nieuwe waterontdekplek achter de Willibrordusschool wordt 14 maart op de Nationale Boomplantdag verder ingericht door leerlingen en geopend.
Volledig scherm
De nieuwe waterontdekplek achter de Willibrordusschool wordt 14 maart op de Nationale Boomplantdag verder ingericht door leerlingen en geopend. © Waterschap de Dommel

Waterontdekplek De Kikkertuin in Esch gaat open op Boomplantdag

ESCH – De leerlingen van basisschool Willibrordus in Esch openen woensdag 14 maart hun waterontdekplek De Kikkertuin. Het is een educatieve waterplaats die dichtbij de Essche Stroom ligt. De opening van De Kikkertuin is tijdens de 61ste viering van de Nationale Boomfeestdag.

De schoolkinderen mogen op de Boomfeestdag zelf de aanplanting van De Kikkertuin achter hun school verzorgen. Watergraaf Peter Glas en wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren geven om 12.00 uur het officiële startsein, vanaf dan mag er in De Kikkertuin gespeeld én ontdekt worden. 

De waterontdekplek is deels voor publiek toegankelijk en voor een deel alleen bestemd voor natuurontwikkeling. De leerlingen hebben de waterspeelplaats mee ontworpen. Het resultaat is nu een poel met een houten vlonder van waaraf de kinderen waterbeestjes kunnen scheppen. Zij hebben een uitkijkpunt van boomstammen, een speelboom en een waterpomp aangelegd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement