Volledig scherm
Harm van Giersbergen © N Reigersman

Weloverwogen stemmen in Esch

ESCH  - Desiree Timmermans uit Esch concentreert zich al vaak op Vught en hoopt dat het deel van Esch, waar zij woont - de Witvensedijk - daarbij gaat horen. ,,We hoopten bij Haaren te blijven, maar dat gaat 'm niet meer worden." Weloverwogen keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Haaren, die binnen afzienbare tijd wordt opgesplist.

,,Wij richten ons veel meer op Vught dan op Boxtel, dus Vught ligt meer voor de hand voor ons. Ik heb me georiënteerd op de folders van de diverse partijen en het komt wel op hetzelfde neer. Maar uit de ene spreekt wél meer enthousiasme dan uit de andere, en daar heb ik voor gekozen. Verder hoop ik dat de Leunisdijk en de Dorpsstraat worden opgeknapt, want die zijn erg hobbelig om overheen te fietsen." 

Boodschappen

Nelly Smulders-Spooren woont in het deel dat sowieso niet naar Vught gaat. ,,Maar ik was daar liever wel naartoe gegaan en niet naar Boxtel. Maar goed, we blijven boodschappen doen in Vught, dus in zoverre maakt het niet zoveel uit." Smulders stemt tijdens de raadsverkiezingen al jaren op dezelfde landelijke partij, maar ze ergert zich wel aan de landelijke kopstukken die de verkiezingscampagne domineren. ,,Die hebben hier niets mee te maken!"

Poll

Goed dat dit het laatste referendum was

  • Oneens (63%)
  • Eens (37%)
2546 stemmen

De 25-jarige Harm van Giersbergen zit in de ict en koos voor een nee tegen de Sleepwet. ,,Het is bijna een massasurveillance. Dat is het nog niet omdat de overheid daar te weinig budget voor heeft. Van zo'n wet kan heel snel misbruik gemaakt worden. Alles wat je aan gegevens opslaat, moet je beveiligen. Het probleem is dat hackers en andere kwaadwillenden meestal net iets sneller zijn."

Volledig scherm
Desiree Timmermans © N Reigersman
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement