Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Werkstraf en rijontzegging voor dronken automobilist die fietsers in Biezenmortel aanreed

BIEZENMORTEL - Een 32-jarige man uit Biezenmortel heeft een werkstraf van 180 uur gekregen. Ook mag de man anderhalf jaar geen auto rijden. Dat heeft de rechter in Den Bosch donderdag besloten.

De man reed op 7 april vorig jaar een groepje fietsers aan in Biezenmortel nadat hij dronken in de auto was gestapt. Hij had vier keer meer gedronken dan toegestaan en raakte in een flauwe bocht van een smalle weg twee fietsers uit de groep. Vermoedelijk omdat hij te weinig uitweek. Eén van de fietsers hield een gebroken schouderblad en gebroken kuitbeen aan de aanrijding over.

Verantwoordelijkheid
Volgens de rechter reed de man onvoorzichtig en onoplettend. Bovendien wordt het de man zwaar aangerekend dat hij met alcohol op achter het stuur kroop. De Biezenmortelnaar had echter nog geen strafblad, heeft aangegeven de volledige verantwoordelijkheid voor het ongeluk te nemen én nam de aanrijding contact op met Novadic-Kentron om zijn alcoholmisbruik te bespreken. De rechter ging daarom volledig mee met de eis van het Openbaar Ministerie.

Boxtel e.o.