Volledig scherm
© Ron Magnée

Zaak Essche Syriër gereed; onduidelijk of reconstructiebeelden worden getoond in rechtbank

ESCH - Het is nog onduidelijk of de beelden van de reconstructie rond de dood van de Essche Syriër Rachid Dardari in de rechtbank getoond worden, als de zaak op 10 februari inhoudelijk wordt behandeld.

Van justitie hoeft dat niet, bleek woensdag tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Den Bosch. Advocaat Serge Weening wil de mogelijkheid echter open houden om delen uit de reconstructie tijdens zijn pleidooi te kunnen laten zien.

Sparrenrijk
Het levenloze en brandende lichaam van de 46-jarige Dardari werd op 17 november 2014 gevonden in Sparrenrijk in Boxtel door een wandelaar. Dardari woonde in Esch.

Arrestatie
De politie arresteerde aan de Willibrordusweg in Esch begin februari 2015 een inmiddels 28-jarige Syriër. Hij zit sinds die tijd in de cel en wordt door justitie verdacht van moord en lijkverbranding. De man had een relatie met de echtgenote van Dardari. Bij verschillende tussentijdse zittingen kwamen verschillende scenario’s naar voren. Volgens justitie zou de verdachte zijn plaatsgenoot hebben vermoord. Dit zou blijken uit afgeluisterde telefoongesprekken.

'Geen opzet'
Advocaat Weening heeft een andere lezing. Volgens hem was er geen opzet in het spel. Zijn cliënt en het slachtoffer hadden een ruzie in de woning van Dardari aan de Groenweg. De 28-jarige zou hem in bedwang hebben willen houden door op zijn rug te gaan zitten. Toen zou Dardari zijn overleden.

Boxtel e.o.