Volledig scherm
De taart voor Tara (en alle anderen) wordt aangesneden. © Peter de Bruijn/BD

Actie ‘Samen sterk voor Tara’ levert ruim 11 duizend euro op

VLIJMEN – De actie ‘Samen sterk voor Tara’ heeft ruim elfduizend euro opgeleverd. Dat is zondagmiddag bekendgemaakt tijdens een loterij bij de Mixed Hockey Club Vlijmen. De loterij vormt de afsluiting van een hele reeks acties om geld in te zamelen voor goede doelen van hockeyteam MB2, om Tara uit Engelen te ondersteunen.

Teamgenootje Tara (15) was in oktober vorig jaar met een vriendinnetje betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Tara raakte eerst in coma. Nu zit ze in een rolstoel en is ze bezig met een lang revalidatieproces. De meiden van MB2 hielden de afgelopen maanden acties voor het Ronald McDonald Kinderfonds en de Stichting CoAssistentia uit Rosmalen dat vrij en onafhankelijk rolstoelvervoer regelt.

Taartje
Ze bakten taarten voor ‘Taartje’; de bijnaam van Tara in het team. Ze verkochten honderden oetelemblemen en groene hartjes. “We kregen na het ongeluk via Whatsapp veel groene hartjes van mensen die ons wilden ondersteunen”, verklaart Corinne van der Heijden; de moeder van Tara. “Groen staat voor genezing. De kleur en de bidsprinkhaan voor hoop zijn belangrijke symbolen voor ons geworden.”

Mooi gebaar
Als afsluiting van de actie ‘Samen sterk voor Tara’ en het bijzondere hockeyseizoen werd er zondagmiddag taart gegeten. De meiden kregen van Tara allemaal ‘als dank voor alles’ een roze vest als cadeautje. “Een mooi gebaar, een blijvende herinnering”, zegt teamgenootje Fleur uit Vlijmen. “Dit vest maakt het helemaal af voor mijn gevoel”, vervolgt Imke uit Engelen. “Hopen dat het steeds beter gaat met Taartje.”

Volledig scherm
De meiden van de B2 van Mixed Hockey Club Vlijmen zijn blij met hun cadeautje. © Peter de Bruijn/BD

Waalwijk, Heusden e.o.