Volledig scherm
Matthieu Idmtal

Aftrap seizoen 'Oor voor de Muziek Koffieconcerten' in Heusden

HEUSDEN – Een nieuw seizoen van ‘Oor voor de Muziek Koffieconcerten’ in Heusden start op zondag 23 oktober met pianist Matthieu Idmtal.

Zondag 23 oktober start het nieuwe seizoen van de Oor voor Muziek Koffieconcerten. In totaal vinden er zes concerten/concours plaats met een finale op 28 mei 2017. Matthieu Idmtal bijt het spits af.

Matthieu gaf soloconcerten in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en Spanje. Hij vormt een pianoduo met de Oekraïense pianiste Anastasia Kozhushko. Ook werkt hij nauw samen met violiste Maya Levy.

Het repertoire van Idmtal spreidt zich uit van de barok tot aan de hedendaagse muziek. Op zondag 23 oktober speelt Matthieu muziek van Chopin, Scarlatti en Scriabin. Het concert vindt plaats in Het Gouverneurshuis aan de Putterstraat 14 in Heusden. De aanvang is om 12.00 uur en kaarten kosten 12,50 euro. Kaarten kopen kan op de dag zelf of via de mail.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.