Volledig scherm
Cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen. foto Dik de Joode/BD

Akkoord over verbouwing De Voorste Venne in Drunen

DRUNEN - De gemeente Heusden, stichting De Voorste Venne en andere gebruikers van het cultureel centrum in Drunen zijn het eens geworden over de renovatie en verbouwing van het centrum. De renovatie wordt uitgevoerd door aannemer BMV uit Veldhoven en de Van Delft Groep uit Drunen. 

BMV bleek onlangs de enige van vijf geselecteerde aannemers die de klus voor 4,8 miljoen wilde klaren, maar alleen als het plan op een aantal punten zou worden aangepast. Over die aanpassingen zijn de betrokkenen het nu eens geworden. De aanpassingen zijn bovendien niet zo wezenlijk, dat de hele aanbesteding opnieuw zou moeten.

De Heusdense gemeenteraad neemt dinsdag 16 mei een besluit. Als de nu benodigde 5,1 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld en het licht op groen gaat, kan de schop na de zomervakantie de grond in. De (verbouwtijd) is acht maanden. Voor carnaval 2018 moet het grootste gedeelte afgerond zijn. 

Wethouder Wim van Engeland (Gemeentebelangen) is 'ontzettend blij met dit resultaat'.  Naast gebruikers als stichting De Voorste Venne, kunstencentrum de Aleph, de harmonie en toneelvereniging ONA, gaat ook seniorensociëteit De Hunenhof gebruikmaken van de gerenoveerde De Voorste Venne.

Het Heusdense college wil naast geld voor de verbouwing, 1,05 miljoen euro uittrekken voor de inrichting van het verbouwde cultureel centrum. Het gaat hierbij onder meer om meubilair, licht en geluid, horeca-inrichtingen, akoestische voorzieningen. Verder vraagt het college de raad akkoord te gaan met een structurele bijdrage van drie ton in de exploitatie door stichting De Voorste Venne. De bestaande stichting wordt verantwoordelijk voor de exploitatie en gaat een ton huur per jaar betalen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement