Volledig scherm
Deze ingang gaat in de toekomst dicht. De ondernemersvereniging vreest dat dan de loop naar de slager en groenteboer (rechts) eruit gaat. © Google Maps

'Als Jumbo de deur dichtgooit, is dat slecht voor andere winkels'

VLIJMEN - Marcel van Iersel, voorzitter van de Ondernemersvereniging Groot Vlijmen, vindt het maar niks, de plannen van supermarktgigant Jumbo voor het filiaal in De Oliemaat in Vlijmen. Jumbo wil de ingang aan de Akker sluiten. En daardoor is er geen 'loop' meer naar de zaken die daar zitten.

Quote

Nu kun je meteen vanuit de Jumbo de hoek om

Marcel van Iersel, ondernemersvereniging Groot Vlijmen

Hebben ze in Vlijmen net het Plein tot een echt winkelhart omgeturnd, gooit Jumbo roet in het eten bij winkelcentrum De Oliemaat. Dat is kort samengevat het probleem dat Marcel van Iersel heeft met het plan van Jumbo om ingang van de supermarkt aan de Akker - de doorgaande weg - dicht te gooien. Als voorzitter van de ondernemersvereniging wil hij de situatie in de eerstvolgende ledenvergadering aankaarten.

Het is allemaal begonnen met het feit dat de supermarkt wil uitbreiden in Vlijmen.  Er blijft daarna één ingang over; aan het Akkerpad, het zijstraatje tussen de Akker en de parkeerplaats. Volgens Van Iersel wordt de ingang begin 2019 afgesloten. ,,Dan is meteen de hele loop eruit.Ik denk niet dat mensen honderd meter naar de groenteboer en de slager aan de Akker gaan lopen als ze uit de Jumbo komen. Nu kun je meteen vanuit de Jumbo de hoek om." De slager en de groenteboer die achterblijven, delen de zorg van Van Iersel.

'In overleg'

Woordvoerster Jennita den Boer van Jumbo ziet het heel anders. ,,Het klopt dat in de plannen voor de vernieuwde Jumbo supermarkt alleen de hoofdingang aan het Akkerpad open blijft." Volgens haar wordt deze ingang momenteel ook al door het merendeel van de Jumboklanten als entree gebruikt. ,,De ingang aan De Akker is nu in gebruik als extra toegang, voornamelijk voor Marcel's Bloemenshop. Nadat deze verhuist naar de nieuwe locatie in het paviljoen, wordt de ruimte bij de supermarkt getrokken en is een extra ingang niet meer nodig. Alle besluiten die zijn genomen, zijn in overleg gegaan met de gemeente."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement